Topuk çatlağı veya çatlak ayaklar cilt sertliği tedavisi için özellikle alt ve topuk bölgesinde gerçekleşmektedir. Dehidratasyon olarak bilinen durumun anlamı sıvı eksikliğidir. Ayaklarda bakım eksikliği gibi pek çok nedenden dolayı birçok insanın yaşadığı bir problemdir. Dengesiz diyet yapmak veya uygun olmayan ayakkabılar giymek bu sorunu gün yüzüne çıkarabilir.
Topuk Çatlağı önlemesi ve tedavisi kolay bir sorundur.. Ayaklardaki çatlamanın 5 Etkili Tedavisine Bir Bakalım..
Topuk Çatlağı için Sıcak Su
Ayak tabanındaki cildin sertleşmesini önlemek için çıplak ayakla yürümekten kaçınılmalıdır. Ardından ayaklarınızı haftada bir sıcak suda bekleterek ayak banyosu yapılmalıdır.
Bir tatlı kaşığı karbonatı sıcak suyun içine koyarak ve cilt yumuşadıktan sonra; ayak soğuyunca delikli taş yardımı veya ayak törpüsüyle ölü deriyi ayağın altından çıkarmaya başlarız.
AYAKLAR İÇİN YUMUŞATICI YAĞLAR
Sertleşmiş tabaka çıkarıldıktan sonra, yatmadan önce ayakları zeytinyağı ile masaj yaparak ovalayın ve geceden sabaha zeytinyağı cilde etki ettiği için ayakları nemlendirir ve tedavi eder.
Topuk Çatlakları Nasıl Tedavi Edilir?
ÇATLAMA İÇİN KÜRLER..
Kürlerin içinde en popüleri olan karışım herkes tarafından bilinmektedir. Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı veya susam yağını bir çorba kaşığı zerdeçal tozu ile karıştırın. Duştan önce 10 dakika boyunca ayağınıza masaj yaparak ovalayın farkı göreceksiniz.
SAĞLIKLI BESLENME
Vücudunuzdaki çinko, C vitamini, A ve E gibi bazı mineral veya vitaminlerin ve temel yağ asitlerinin eksikliğinin ayak çatlağı sorununa neden olabileceğini asla unutmayın.
Bu nedenle sağlıklı ayaklar için gerekli besinleri vücuda sağlayan sebze, meyve ve balık yönünden zengin bir beslenmeye özen gösterilmelidir.
BİTKİ ÇAYLARI TÜKETİN
Kuru ayakları içeriden tedavi eden vitamin bakımından zengin bazı bitkisel içeceklerden günlük bir fincan içmeyi unutmayın. Bu içecekler arasında; Vücut ve ayak sağlığı için faydalı birçok vitamin bulunmaktadır. Bunların arasında anason çayı ve haşlanmış arpa gibi bakliyatlar size mutlaka fayda sağlayacaktır. Diğer yandan evinizde uyguladığınız bu uygulamalar size fayda sağlamayabilir. Bir dermatoloji uzmanı ile görüşmeniz dahilinde rahatsızlığınızın tam olarak ne olduğunu öğrenebilirsiniz.